Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 980 niet laden

Sportpartners

Bento Schaijk biedt clubs en verengingen de mogelijkheid om gebruik te maken van volledig ingerichte bestelpagina, die via de eigen website beschikbaar wordt gemaakt. De onderstaande clubs zijn bij de Bento aangesloten.

Herpinia

Herpinia streeft er naar om door middel van voetbal zo veel mogelijk mensen in Herpen en de directe omgeving, die actief met de voetbalsport bezig willen zijn, op een maatschappelijk verantwoorde wijze een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden.

Daarnaast wil Herpinia zoveel mogelijk mensen mogelijkheden bieden op het gebied van de passieve recreatie. 
Enerzijds is er de drang om zo hoog mogelijk te presteren, anderzijds wil Herpinia ook de gezellige vereniging voor het hele dorp zijn

Estria

Estria logo goed

 

Over Estria

SV Estria is sinds 1919 een bruisende en ambitieuze voetbalvereniging. Ze bestaat uit ca. 400 leden, waarvan ca. 175 jeugdleden (peildatum 1 aug. 2014) en behoort tot één van de grootste sportverenigingen in de gemeente Grave.Het hoofddoel van de vereniging is om zich te profileren als een "club in beweging" met de voorwaarde dat haar leden met plezier voetballen op zowel prestatief als recreatief niveau. Daarnaast wordt met het organiseren van (sport)evenementen en de inbreng van vrijwilligers de "clubbinding" gestimuleerd wat de basis is voor het voortbestaan van de vereniging.

CITO Oss

logo citoOver Cito

Al meer dan 25 jaar weet voetbalvereniging CITO Oss de weg naar schoen en sportshop Bento uit Schaijk. Naast het leveren van (wedstrijd)kleding levert Bento ook trainingsmaterialen en accessoires. Vanaf seizoen 2015-2016 is Bento rugsponsor van Cito 1 dat uitkomt in de 4e klasse.

OKSV

logo oksvOver OKSV

OKSV is opgericht op 1 september 1949. Het tenue bestaat uit een groen shirt met zwarte broek  en groene kousen. Het clubhuis bevindt zich in de Petjesbar in Overlangel. 

 

Sportief Oss

Sportiefoss logo goed

Over Sportief Oss

Turnvereniging Sportief is van oorsprong een Osse vereniging opgericht in 1959. Door de jaren heen is het werkgebied uitgebreid naar andere kernen in de regio. Al meer dan 25 jaar is Sportief actief in Herpen, sinds 2009 in Berghem en in augustus 2014 zijn wij gestart in Schaijk. Wij zijn een solide en zeer sociale vereniging met ongeveer 275 leden.

De Klapper

Deklapper logo goed

Over de klapper

De Klapper is een gezellige vereniging. Veel mensen die de term badminton horen leggen de associatie met campingsport. Niets is echter minder waar! De camping is misschien wel de slechtste plek om te badmintonnen. Ja, als het windstil is en je een zware shuttle hebt, dan zal het gaan. Maar het echte badminton speelt zich binnen af, in een sportzaal, en de spelers gebruiken een zeer lichtgewicht ‘sjuutje’.

Achilles

AchillesV logo goed

Over Achilles

Rond 1910-1914 waren er in Reek enkele jongelui die nogal vooruitstrevend waren. De groep waar Achilles uit voortkomt, was voor die tijd, zeer dynamisch. Zij bleven niet thuis rond de potkachel zitten. Waar iets te beleven was waren ze bij en hadden behoorlijk plezier. Reek had toentertijd drie onderwijzers. Te weten Lamber Zegers, Harrie van Wiechen en Willem Lemmers. Willem hoorde ook bij dit trio hoewel hij geen sportman was. Hij was Neerlandicus en zijn liefde ging uit naar het toneel.

De Vriendenkring

vriendenkring logoOver De Vriendenkring

Handboogschutterij de vriendenkring uit Schaijk is opgericht in 1897,                                                                                          

Gassel

Vvgassel logo goedOver Gassel

Op 15 juni 1946 werd officieel de Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Gassel opgericht. Het oprichtingsbestuur,  voorgezeten door het toenmalig schoolhoofd meester Peters kon al meteen 52 leden inschrijven. Hoewel er al een voetbalveld bestond,  een weiland van Jan Jacobs aan de Keerdijk waar in de oorlogsjaren regelmatig een balletje werd getrapt, werd na de  officiële oprichting gebruik gemaakt van het voetbalveld dat lag op een weiland van W. Huberts aan de Scheperschaarseweg achter de  dijk RKVV Gassel kwam in het seizoen 1946/1947 met 2 elftallen uit in de competitie.

SCV '58

SCV logo goedOver SCV '58

In september 1958 startte R.K. S.C.V. met de toevoeging “58” met twee seniorenelftallen met de competitie bij de K.N.V.B. Het eerste jaar was er nog geen jeugdelftal. In 1959 deed er pas voor het eerst een jeugdteam mee aan de competitie. De wedstrijden werden gespeeld op het veld achter de toenmalige “Nachtegaal”, zo’n beetje het dorpshuis van Velp. Pas vier jaar later verhuisde de club naar een veldje aan de Kranenhofseweg tegenover de boerderij van Sjaak van Gaal. Er was geen lichtinstallatie, geen kantine en wassen en omkleden gebeurde in de schuur bij van Gaal, waar melkbussen met water klaarstonden.

EMOS

Emos logo goedOver Emos

Spittend in krantenknipsels, die door enkele ijverige EMOS-leden worden verzameld, kwamen we een foto tegen uit 1952 van fotograaf Daan Scholte van korfballende dames achter de Schaijkse kerk. We ontdekten dat EMOS ook vóór 1966 al enkele jaren heeft bestaan. De volgende foto’s zijn tussen 1950 en 1952 gemaakt door dezelfde fotograaf. Een klein stukje van de geschiedeins van EMOS. Veel meer is er te vinden op de website. 

Log In or Register