SCV '58

SCV logo goedOver SCV '58

In september 1958 startte R.K. S.C.V. met de toevoeging “58” met twee seniorenelftallen met de competitie bij de K.N.V.B. Het eerste jaar was er nog geen jeugdelftal. In 1959 deed er pas voor het eerst een jeugdteam mee aan de competitie. De wedstrijden werden gespeeld op het veld achter de toenmalige “Nachtegaal”, zo’n beetje het dorpshuis van Velp. Pas vier jaar later verhuisde de club naar een veldje aan de Kranenhofseweg tegenover de boerderij van Sjaak van Gaal. Er was geen lichtinstallatie, geen kantine en wassen en omkleden gebeurde in de schuur bij van Gaal, waar melkbussen met water klaarstonden.

De eerste jaren waren sowieso moeilijk. Er waren slechts enkele tientallen leden en de animo zakte regelmatig wat weg. Het voortbestaan van de vereniging hing een enkele keer aan een zijden draadje. Een van de mensen die dagelijks voor de club in touw waren, was ongetwijfeld Jan Gremmen. Ook politiek gezien stond Jan zijn mannetje en zo kon hij met zijn kennis de voetbalclub van dienst zijn. Toen hij er achter kwam dat er bij de provincie een potje was voor “achterstallige gebieden” boorde hij dat geld aan en daarvan werd in 1973 samen met Estria het op huidige sportpark, waar de club in 1972 naar toe was verhuisd, een clubgebouw neergezet.

In 1982 bouwde Estria zelf een kantine en kreeg S.C.V.’58 de beschikking over een eigen accommodatie. De club had toen zo’n 150 leden en was dus niet meer weg te denken uit de Velpse gemeenschap. Nu met het gouden jubileum is S.C.V.’58 gegroeid naar een middelgrote voetbalclub met in totaal bijna 350 leden. Er zijn momenteel 11 jeugdteams, 4 herenelftallen, 1 dameselftal en een veteranenteam, genaamd “de Bikkels”, actief.

Iedere week beleven er weer veel mensen plezier aan hun hobby bij S.C.V.’58.

Dit rechtvaardigt de conclusie dat S.C.V.’58 weliswaar aardig op leeftijd raakt, maar nog steeds springlevend is. Op dus naar de volgende mijlpaal; het diamanten jubileum.

SCV '58 en Bento Schaijk

Aanvullende informatie

Log In or Register